Een duurzame teelt met een hoge opbrengst, een uitzonderlijke productkwaliteit en, – uiteindelijk – gezond en smakelijk voedsel; het begint met de beste biologische zaden van de beste rassen, RIGHT from the START

 

In de jaren negentig behoorden we tot de eerste veredelaars die ertoe overgingen om ‘biologisch’ volledig in hun activiteiten te integreren. Als familiebedrijf geloven we in deze duurzame aanpak voor de lange termijn en willen we ons daar volledig voor inzetten. Omdat we vinden dat we zorgvuldig moeten omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen, niet alleen voor onszelf, maar ook voor toekomstige generaties.

Zowel een conventionele als biologische teler zijn, leidt tot prachtige kruisbestuivingen. Aan de ene kant levert de biologische manier van produceren inspiratie en nieuwe ideeën op voor de conventionele manier van produceren. Aan de andere kant kunnen we met onze biologische activiteiten verder bouwen op de kennis, ervaring en infrastructuur die we in de afgelopen eeuw hebben opgebouwd. Bij Bejo betekent veredelen voor biologische productie dat we onze brede genetische basis en de nieuwste technologieën inzetten. Veredelen voor biologische productie betekent ook dat we rassen met een betere weerbaarheid en een hoge opbrengst kunnen ontwikkelen, zaden van hoge kwaliteit kunnen produceren en innovatie kunnen stimuleren. 

Met biologisch zaad dragen wij bij aan een duurzame productieketen voor gezond en smakelijk voedsel, RIGHT from the START

Met ons biologisch zaadprogramma voorzien wij in: 
  • Uitgebreide kennis en ervaring in de biologische teelt
  • Een continue uitbreidend assortiment van tot op heden ruim 35 gewassen en 160 rassen
  • Top kwaliteit zaad geschikt voor locale condities en eisen
  • Unieke duurzame coating vergemakkelijkt het planten 
Onze biologische activiteiten
  • Nieuwe rassen ontwikkelen 
  • Veldproeven uitvoeren bij biologische telers over de hele wereld 
  • Innovatieve teeltmethoden ontdekken
  • Nieuwe methoden voor zaadbehandeling en coatings onderzoeken 
  • Samenwerken met wetenschappelijke instituten, overheden en brancheorganisaties om te helpen de toekomst van biologische zaden vorm te geven.

FILM: BEJO ORGANIC - RIGHT FROM THE START

ORGANIC MAGAZINE 2021


Meer over biologisch!