Een van de pijlers van Bejo tijdens Fruit Logistica 2024 in Berlijn is de presentatie van B-Mox® verbeterde priming voor uienzaad. Naast deze lancering kun je de dynamische reis van zaad tot nieuw product ervaren, geïnformeerd worden over innovaties op het gebied van veredeling en interessante concepten. Bejo richt zich op alle partners in de keten: van telers tot handelaren, verwerkers en retail.

B-Mox® verbeterde priming

Voor een gezond, uniform gewas is het belangrijk dat jonge planten een sterke start krijgen. Daarom hebben de onderzoekers en specialisten van Bejo de innovatieve zaadverrijkingstechnologie B-Mox® ontwikkeld. B-Mox® maakt de kiemplant krachtiger, waardoor de groei in het vroegste stadium wordt gestimuleerd en de plant robuuster wordt. Gedurende de gehele groeiperiode vertonen planten een verhoogde stresstolerantie en een betere algemene gezondheid als gevolg van een sterker ontwikkeld wortelstelsel. Voor de teler betekent dit minder risico’s in de kwetsbare vroege groeifase van de plant, stressbestendigere planten en hogere opbrengsten. B-Mox® verbeterde priming is ook beschikbaar voor wortel en wortelpeterselie.

Innovatie in robuuste rassen

Als toonaangevend zaadveredelingsbedrijf erkent Bejo de noodzaak voor constante ontwikkeling van genetica van hoge kwaliteit. Op de stand zullen verschillende veelbelovende nieuwe rassen te zien zijn. Elk ras heeft verbeteringen op het gebied van ziekteresistentie, bewaarkwaliteit, uiterlijk en smaak. Zo is er Bazzu, een rode biet met een intermediaire resistentie tegen rhizomanie (IR: BNYVV). Ook worden onze nieuwe andijvierassen Savalia (Bejo 3222), Kimolos (Bejo 3581) en Krokos (Bejo 3582) gepresenteerd. Bezoekers krijgen door middel van een film een mooie impressie over wat Bejo doet om hoogwaardig kwaliteitszaad aan de teler te leveren.

Bejo's biologische assortiment steeds sterker

De vraag naar biologische zaden groeit nog altijd. Bejo biedt een continu groeiend biologisch assortiment - momenteel meer dan 35 gewassen en meer dan 170 rassen - waaronder wortel Natuna en venkel Dragon. Met biologisch zaad dragen wij bij aan een duurzame productieketen voor gezond en smakelijk voedsel, RIGHT from the START.

Mis onze concepten niet!

Millennials kiezen steeds vaker voor lekkere en gezonde opties. Bejo speelt daarop in met Redi®, een van de nieuwste groenteconcepten die perfect is afgestemd op deze doelgroep. Deze heerlijke broccoli past goed in de huidige 'no food waste' beweging, omdat zowel de stelen als de broccoliroosjes eetbaar zijn. Onder het Purple Power concept introduceert Bejo paarse groenten met een hoog gehalte aan voedingsstoffen, waardoor consumenten een gezonde boost krijgen. Een van deze groenten is de paarse koolrabi Konstance, veelzijdig voor verschillende toepassingen zoals julienne in salades, snacks of wokgerechten.

Inspireren

Naast nieuwe groenteconcepten biedt Bejo eerder geïntroduceerde innovatieve concepten voor partners in de groenteketen aan. Er is aandacht voor snack rassen in wortel, koolrabi en selderij, zodat op ieder moment van de dag een heerlijke groente geconsumeerd kan worden.

Ontmoet de specialisten

Een team van specialisten ontmoet u graag op onze stand C-13 in hal 1.2 om kennis te delen over de laatste markt- en productontwikkelingen en om te ontdekken hoe onze concepten en rassen van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Exploring nature never stops