Afgelopen week was Bejo aanwezig op de Biofach in Duitsland. Van woensdag tot zaterdag hebben we vele bezoekers op onze stand gesproken over zaadbeschikbaarheid en in het bijzonder ook over de twee benaderingen van veredelen voor biologische teelt. Dat was namelijk ook het onderwerp van het symposium op donderdag. De ene benadering is die van Bejo, Breeding for Organic . Hierbij starten veredelaars met de volledige pool van genen om een maximum diversiteit en keuze te hebben. Vandaaruit worden dan de beste kruisingen geselecteerd en onder biologische omstandigheden verder getest. De andere benadering, organic breeding, gebruikt in alle stappen biologisch materiaal. Beide manieren richten zich op het ontwikkelen van de beste rassen voor de biologische teler.

Bart Kuin gaf een presentatie die verder inging op de benadering van Bejo. Martin Koller van FIBL, onderzoeksinstituut voor biologische agricultuur bevestigde ook dat de sector beide benaderingen nodig heeft, omdat er twee verschillende type telers en consumenten zijn. Jan Groen (Green Organics) liet weten dat zijn onderneming afhankelijk is van betrouwbaar en beschikbaar zaad, en gelooft dat de Bejo benadering behouden moet blijven voor de toekomst.

Ook ontmoette Pieter Gabriels, directeur van Bejo’s vestiging in Duitsland de Noordrein-Westfalen minister van Agricultuur. Met Christina Schulze Föcking besprak hij het belang van biologisch zaad voor productie van biologische groenten.

Jan Groen gelooft dat de Bejo benadering, Breeding for organic, behouden moet blijven voor de toekomst.

In de afgelopen twee jaar is Bejo´s assortiment biologische rassen enorm gegroeid. Deze groei is een directe reflectie van een groeiende sector. Ook laat het zien dat Bejo grondig inzet op haar biologisch programma. Onze strategie van een ‘slim assortiment’, gebaseerd op de vraag van de klant, zorgt ervoor dat we een breed assortiment aanbieden met strategische keuzes voor bepaalde rassen.

Het success van deze aanpak uit zich in het feit dat steeds nieuwe biologische rassen aan het assortiment toegevoegd worden. Met biologisch zaad dragen wij bij aan een duurzame productieketen voor gezond en smakelijk voedsel, RIGHT FROM THE START.