Bejo is verheugd haar Open Dagen in 2022 weer als vanouds te kunnen organiseren. Van dinsdag 27 september tot en met zaterdag 1 oktober komen groentetelers en relaties vanuit de hele wereld naar de groentezadenspecialist in Warmenhuizen om kennis te maken met de nieuwe Bejo rassen. Maar ook om samen de ontwikkelingen, kansen en uitdagingen in de markt te bespreken, met als doel smaakvolle en gezonde groenten te telen waar consumenten wereldwijd van genieten.

Nieuwste rassen en inspirerende groenteconcepten

Diverse veelbelovende nieuwe rassen met een verbetering in ziekteresistentie, bewaarkwaliteit, uiterlijke kenmerken en smaak zullen te zien zijn op de demonstratievelden. Een voorbeeld hiervan is Bazzu (Bejo 3395), een rode biet die intermediair resistent is tegen Rhizomanie (IR: BNYVV). In de foliekas voor vruchtgewassen presenteert Bejo een gevarieerd assortiment van onder andere tomaten, paprika’s en augurken.

Smaak, gezondheid en gemak zijn de pijlers van Bejo’s innovatieve groenteconcepten. Concepten als Redi (purple sprouting broccoli) en het trendy platte kool concept CrispyCab, maar ook het complete assortiment nieuwe spitskoolrassen geven telers en partners uit de keten inspiratie voor nieuwe toepassingen. 

De imkers van Bejo informeren de bezoeker graag over de activiteiten op het gebied van bijenveredeling en bijengezondheid.  

Innovaties in Seed Technology

Voor de ontwikkeling en productie van nieuwe rassen is innovatieve technologie onmisbaar. Tijdens de rondleidingen in het Seed Quality Center en het Research Center hoort en ziet u meer over de ontwikkelingen op het gebied van veredeling, zaadonderzoek en zaadbehandeling.

Bovendien tonen ook dit jaar mechanisatiebedrijven hun nieuwste technologieën voor de sector tijdens de mechanisatietentoonstelling.

De Bejo Open Dagen vinden plaats van dinsdag 27 september tot en met vrijdag 30 september voor klanten en relaties. Op zaterdag 1 oktober zijn ook familie en buren welkom om Bejo te bezoeken en te ontdekken. De Bejo Open Dagen vinden zoals gebruikelijk plaats aan de Trambaan 2 in Warmenhuizen.