De jaarlijkse Bejo Open Dagen vinden plaats van 24 tot en met 28 september in Warmenhuizen. Van over de hele wereld reizen groentetelers en ketenpartners naar Nederland. Als specialist in groentezaden verkennen we samen met onze klanten en relaties kansen in de markt en innovatieve onderzoeksmethoden. Daarbij blijven we dicht bij de natuur en ontwikkelen we de beste groenterassen, zodat telers wereldwijd gezonde en smakelijke groenten kunnen oogsten waar consumenten van genieten. De Bejo Open Dagen vormen een uitgelezen kans om toekomstige kansen, nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met elkaar te bespreken.   
 

Ontdek veelbelovende nieuwe rassen 

Diverse veelbelovende nieuwe rassen met een verbetering op uiterlijke kenmerken, ziekteresistentie, bewaarkwaliteit en smaak zullen voor het eerst te zien zijn op de demonstratievelden en in de producttent.  

In prei toont Bejo een primeur met het ras Walker (Bejo 3117). Dit ras is de eerst hybride in het ‘’Bulgaarse Reuzen’’ type bij Bejo. Walker is zeer geschikt voor industrie, maar ook voor bijvoorbeeld soeppakketten. 

Bleekselderij Cumbia (Bejo 3163) heeft een goede loofgezondheid en is zeer sterk tegen Septoria. Daarom is dit ras uitermate geschikt voor de herfst- en bioteelt. Cumbia is een lang type met een klein snijvlak en smalle onderkant. Het ras is zeer geschikt voor flowpack, snijderij en sticks.

Een nieuwkomer in zowel het bospeen- als snackpeensegment is het zeer zoete ras Aranka. Dit ras produceert cilindrische gladde peen met een prachtige kleur en het loof is sterk en kort. In het gewas ui blijft Redlander opvallen. Dit is de eerste rode (biologische) zaaiui die sterk is tegen meeldauw en zeer geschikt voor bewaring. Daarnaast presenteert Bejo een bijzondere nieuwkomer in de tweedejaars plantuienmarkt: het middelvroege ras Boga, een meeldauwresistente plantui. Boga heeft een goed ontwikkeld wortelgestel en is een vitale groeier. Dit ras scoort ook goed op vlak van hardheid, huid- en bewaarkwaliteit . 

Bejo investeert in bijen om enerzijds de natuurlijke bestuiving door gezonde bijenvolken op de productievelden veilig te stellen en anderzijds in het kader van maatschappelijk belang. Onze imkers vertellen u graag meer over de activiteiten op het gebied van bijenveredeling en bijengezondheid.  
 
Op afspraak kunt u in gesprek gaan met onze HR adviseurs om mogelijkheden voor een toekomstige stage of baan bij Bejo te bespreken.   

 

Innovaties in Seed Technology 

Dinsdag 24 en donderdag 26 september organiseert Bejo het symposium ‘Exploring Seed, from seed to seedling’: een inspirerend en informatief programma over innovatieve technologieën die voor het eerste groeistadium van een gewas belangrijk zijn. Voor het symposium geldt deelname op uitnodiging.  

Innovatieve technologie is onmisbaar voor de ontwikkeling en productie van nieuwe rassen. Tijdens de Seed Quality tour wordt het belang en de snelheid van de ontwikkeling op dit gebied duidelijk. Bejo investeert al jaren in niet chemische zaadbehandelingsmethoden, zoals de warmwaterbehandeling en stoomvacuümbehandeling.
Een sterk ras begint met goede genetica. Tijdens de Research Tour nemen we u mee op onderzoeks- en ontwikkelingsreis. Aan de hand van een voorbeeld van Chinese kool en de schimmel Fusarium ontdekt u hoe resistentieveredeling werkt.

Mechanisatiebedrijven tonen hun nieuwste innovaties op het gebied van verantwoorde oplossingen voor de sector tijdens de mechanisatietentoonstelling.  

Groenteconcepten voor de moderne consument 

Via onze innovatieve groenteconcepten inspireert Bejo telers en partners uit de keten door nieuwe toepassingen. Smaak, gezondheid en gemak zijn de pijlers van deze groenteconcepten en tijdens de Open Dagen uitermate geschikt voor gesprekken met partners uit de hele keten. Smaak is een belangrijk item en Bejo investeert in smaakonderzoek om rassen met een toegevoegde smaak wetenschappelijke onderbouwing te geven. Naast de bekende concepten Coolwrap, Kohrispy koolrabi snacks en Delicioni fresh onion maken bezoekers kennis met de nieuwkomers in het concept Purple Power.  

 

Van dinsdag 24 t/m vrijdag 27 september (van 09.00 tot 17.00) zijn onze klanten en ketenpartners van harte welkom aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen. Op zaterdag 28 september (van 09:00 tot 16:00) zijn ook buren, familie en vrienden welkom om Bejo te bezoeken en te ontdekken.  

Meer informatie