November is de maand om het teeltschema voor het aankomende jaar  op te stellen. Bejo prei-rassen passen in uw schema. Het zomerras Rally heeft zich dit jaar onder moeilijke omstandigheden wederom bewezen met goede kilo’s, sterk tegen koude-schot, makkelijk te rooien zonder bladbreuk en vlot te schonen in de schuur. Alles bij elkaar opgeteld is Rally een topper in de vroege zomerprei teelt. 
 

Extreem jaar seizoen maar Rally is een zekerheid

Het jaar 2016 was een jaar met moeilijke weersomstandigheden. Voor de zomerprei telers begon het met een bijzonder natte februari waardoor de gronden begin maart verre van optimaal waren. Extreem koel weer aan het einde van april en het begin van mei zorgden voor extra stress in de plant. En alsof het nog niet genoeg was, kwam in mei en juni extreem veel neerslag in het Zuidoosten van Nederland. Rally kwam daarin goed naar voren.

Waarom? Een zomerprei moet snel groeien, sterk zijn tegen koude-schot, makkelijk te rooien zijn zonder bladbreuk (ook onder spanning in juni en juli!) en vlot te schonen zijn in de schuur. Aan al deze criteria voldoet Rally en maakt hem een zekerheid in een teeltschema van zomerprei-telers. 
 

Wilt u meer weten over Rally of samen met een van onze specialisten een passend schema maken klik dan hier voor het verkoopteam Benelux