Prius: voor de tweede keer verkozen tot dé lekkerste asperge van Brabant 2024!

Winnaars 'de lekkerste asperge van Brabant 2024

Zaterdag 20 april werd de jaarlijkse verkiezing "Dé lekkerste asperge van Brabant" gehouden. De asperges van Jos Huijbers en Lidy van de Ven van aspergebedrijf Hof van Huijbers uit Mierlo kwamen als winnaar uit de bus van deze prestigieuze smaaktitel van het Brabants Aspergegenootschap. Verschillende keren wisten ze nét niet te winnen, maar dit jaar was het raak. "Een super geweldig gevoel, een hele ontlading", aldus Lidy. 

Met de conclusie 'Prachtig wit en vol van smaak' viel het Bejo-aspergeras Prius voor de tweede keer in de prijzen. In 2021 werd de Prius ook al de winnaar. "Een mooie afwisseling met ons aspergeras Cumulus, welke sinds 2011 maar liefst 9 keer met deze bijzondere prijs aan de haal ging", aldus het aspergeteam van Bejo. De winnende asperges werden gestoken van een derdejaars perceel, waar 8 maart de eerste asperge de kop al opstak. Een tienkoppige jury beoordeelde de asperges. Op eigenschappen als beet, rijpheid, smaak, geur en ook nasmaak werden de asperges van 27 inzendingen beoordeeld, nadat ze op dezelfde wijze werden klaargemaakt. De Mierlose asperges wonnen en staken met kop en schouders boven de andere inzendingen uit.

Prachtig wit en vol van smaak

Jos en Lidy telen al ruim 40 jaar asperges op een areaal van ca. 10 hectare. De asperges worden deels thuis verkocht in hun prachtige winkel, Hof van Huijbers. Naast asperges worden hier ook - eigen geteelde - kersen verkocht en diverse aanverwante producten. In de lunchroom kunnen bezoekers tijdens het aspergeseizoen ook volop genieten van de Mierlose asperges.

Bekroond met een mooie wisseltrofee, een oorkonde die in de winkel staat te pronken en uiteraard de 'eer', gingen vertegenwoordigers John Gielen en Twan Wubbels vrijdag 26 april langs bij Jos en Lidy om ze te feliciteren met deze mooie titel en namens Bejo ook een welverdiende taart en een bloemetje aan te bieden.

Namens Bejo: nogmaals van harte gefeliciteerd!

Bekijk ook eens: smaakvolle asperges