Verduurzaming van onze voedselproductie is belangrijk voor de teelt van gezonde en smakelijke groenten voor huidige en toekomstige generaties. Daarom behoorde Bejo in de jaren negentig tot de eerste veredelaars die ertoe overgingen om biologisch volledig in hun activiteiten te integreren. Als familiebedrijf geloven we in deze duurzame aanpak voor de lange termijn en willen we ons daar volledig voor inzetten.

Organic, RIGHT from the START

Een duurzame teelt met een hoge opbrengst, een uitzonderlijke productkwaliteit en, – uiteindelijk – gezond en smakelijk voedsel; het begint met de beste biologische zaden van de beste rassen, RIGHT from the START.

We leren, innoveren en stellen nieuwe normen voor duurzame voedselproductie – nu en over 50 jaar. Ontdek hoe, in onze nieuwe Bio film.

 
Bejo Organic Magazine
Organic magazine
In dit magazine leest u interessante artikelen over de biologische teelt, veredeling, marktontwikkelingen, handel, omschakelen, zaadkwaliteit en meer. Daarnaast delen diverse telers en teeltspecialisten hun ervaringen met biologisch telen in een interview.

Lees het Organic Magazine online via onderstaande link of vraag een gedrukt exemplaar aan via info@bejo.nl.

Organic Magazine

Webinar Biokennisweek: “Zaadproductie bij Bejo, in gesprek met de natuur"
carrot field tas

Leer meer over biologische zaadproductie bij Bejo aan de hand van een praktijkvoorbeeld wortelzaadteelt. Productieonderzoek werkt nauw samen met de Bejo-productielocaties en combineert hierbij biologische toepassingen in zowel biologische als conventionele zaadproductie. Daarbij wordt maximaal gebruik gemaakt van de kennis die we hebben over zowel de nuttige-, als de plaaginsecten.

Youri Draaijer, manager zaadproductie onderzoek bij Bejo, toont in zijn presentatie aan dat de basis van de teelt ligt in het begrijpen van natuur, genetica en locatie om hiermee telers praktisch inzicht te geven hoe om te gaan om met dit soort uitdagingen.

Het webinar (#120) vindt plaats op maandag 10 januari - 15:00 tot 15:30 uur. 

Via onderstaande link kunt u een ticket voor de Biokennisweek boeken. U heeft dan toegang tot ruim 100 interessante webinars tijdens de Biokennisweek.

Meer over Biokennisweek

Biologisch assortiment

bejo assortment

Van ruim 170 rassen bieden wij biologische zaden aan. Een veelomvattend antwoord op wensen van de biologische sector om te komen tot een volledig sluitende biologische keten, van zaad tot bord. Binnen ons biologische assortiment maken we alleen gebruik van door de biologische markt geaccepteerde veredelingstechnieken.

Biologisch assortiment

Biologisch en gangbaar versterken elkaar
breeding pollination

Zowel een conventionele als biologische teler zijn, leidt tot prachtige ‘kruisbestuivingen’. Aan de ene kant levert de biologische manier van produceren inspiratie en nieuwe ideeën op voor de conventionele manier van produceren. Aan de andere kant kunnen we met onze biologische activiteiten verder bouwen op de kennis, ervaring en infrastructuur die we in de afgelopen eeuw hebben opgebouwd. Bij Bejo versterken biologisch en gangbaar elkaar, zodat we uiteindelijk over onze gehele business verduurzamen.

organic logo