Bejo, Broer, De Groot en Slot zijn samen met Bouma Biologisch Pootgoed tot overeenstemming gekomen om de teelt, opslag, verwerking en verkoop van biologische plantuien gezamenlijk te organiseren. Zo krijgt de teler eenvoudig toegang tot biologische Quality inside plantuien. 

Nauwe samenwerking in biologische plantuien zorgt voor aaneensluiting in de keten

Carel Bouma zal met zijn team zorgdragen voor de teelt van goede kwaliteit biologische eerstejaars plantuien volgens het protocol van Quality inside. Broer zal zich bezighouden met de opslag, verwerking en verpakking en logistiek van deze plantuien. Bejo verkoopt de biologische BGS (Bejo/De Groot en Slot) plantuien exclusief in Europa.

Volgens Siem Beers van Broer is dit een enorme vooruitgang voor de biologische telers. Bejo en De Groot en Slot hebben een BGS assortiment uien met onder andere Redlander en Boga als hoog resistente rassen tegen valse meeldauw en is Boga ook sterk tegen fusarium. Vooral deze ziektes zijn een probleem voor biologische uientelers. Plantuien worden daarom steeds belangrijker voor hen omdat de onkruiddruk beter beheerst wordt en er minder arbeid nodig is.

Dit is een enorme vooruitgang voor de biologische telers

Siem Beers

8 nieuwe rassen voor de biologische teelt

De rassen die dit jaar exclusief op de markt komen onder het label ‘Organic Quality Inside’ zijn:

Boga, Troy, Jetset, Centurion, Radar, Red Light, Redlander en Red Baron.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij een van de lokale Bejo vertegenwoordigers of bij Siem Beers; s.beers@broerbv.nl of Carel Bouma; carel@biologischpootgoed.nl.

www.biologischpootgoed.nl  

www.broerbv.nl