Op maandag 1 juli jl. heeft de International Bremia Evaluation Board voor Europa (IBEB-EU) officieel een nieuwe Bremia fysio in sla benoemd, te weten Bl:36EU. Diverse testen op het Bejo sla assortiment hebben aangetoond dat onze commerciële rassen met resistentie tegen Bremia fysio’s Bl:16-35EU ook resistent zijn tegen Bremia fysio’s Bl:16-36EU.

Bremia, ook bekend als valse meeldauw (Bremia lactucae), is één van de meest schadelijke ziektes in sla. Telers hebben er daarom veel belang bij om sla rassen te telen die resistent zijn tegen dit pathogeen. 

Gerhard Voelkel, Bejo’s crop manager lettuce, zegt: “We zijn verheugd dat al onze sla rassen met resistentie Bl:16-35EU, nu ook resistent zijn tegen Bremia fysio Bl:16-36EU. Het assortiment in ijsbergsla, batavia, botersla en babyleaf demonstreert in het algemeen sterke resistenties. We zullen ons blijven richten op het veredelen van de best mogelijke Bremia resistenties in de nieuwe generatie sla rassen”.

Vraag uw lokale vertegenwoordiger voor meer informatie over onze sla rassen en resistenties of bekijk ons sla assortiment!

Lees het hele persbericht van Plantum.