Informatie over onze Open Dagen

Van dinsdag 27 september tot en met zaterdag 1 oktober organiseren wij als vanouds onze Open Dagen. Groentetelers en relaties vanuit de hele wereld maken in deze week kennis met onze nieuwe rassen. Dit geeft ons tevens de ruimte om samen de ontwikkelingen, kansen en uitdagingen in de markt te bespreken, met als doel smaakvolle en gezonde groenten te telen waar consumenten wereldwijd van genieten. 

Ontdek veelbelovende nieuwe rassen  
Wij zetten sterk in op de veredeling van robuuste rassen, welke onder diverse klimatologische omstandigheden een goede opbrengst genereren. Recentelijk zijn er een aantal nieuwe rassen op de markt gekomen, veelal met ingekruiste ziekteresistentie, zoals bleekselderij Cumbia, sterk tegen Septoria, met een goede lofgezondheid en geschikt voor flowpack, snijderij en sticks. En natuurlijk de gele ui Hylander, de rode ui Redlander en de sjalot Innovator, alle met hoge resistentie tegen meeldauw en inmiddels bewezen in de markt voor zowel de biologische als conventionele teler. Als bietenspecialist komen wij met Bazzu (Bejo 3395), een intermediair resistente rode biet tegen Rhizomanie (IR: BNYVV). Geschikt voor zowel versmarkt en industrie als bewaring en met een goede tolerantie tegen allerlei bladziekten. En tenslotte dan nog de wortel Nagoya (Bejo 3265). Een vroege, productieve, cilindrische, zeer gladde Nantes, die sterk is tegen cavity spot. 

Inspiratie voor keten en consument 
Smaak, gezondheid en gemak staan bij ons hoog in het vaandel en worden tijdens de Open Dagen uitgebreid besproken met partners uit de hele keten. Wij investeren in smaakonderzoek om rassen met een duidelijke smaak wetenschappelijke onderbouwing te geven. De bezoekers kunnen kennis maken met onder andere Redi (purple sprouting broccoli) en het trendy platte kool concept CrispyCab. Daarnaast staan de attractieve Purple Power rassen in de spotlights en is er aandacht voor koolrabi. Al deze rassen passen perfect in de huidige gezondheidstrend en zijn goed voor een (kleurrijke) variatie op het bord. 

Innovaties in Seed Technology  
Innovatieve technologie is onmisbaar voor de ontwikkeling en productie van nieuwe rassen. Een sterk ras begint met goede genetica. Tijdens de Research Tour wordt, aan de hand van een voorbeeld van Chinese kool en de schimmel Fusarium, duidelijk hoe resistentieveredeling werkt. De Seed Quality tour volgt de weg die het zaad bij ons aflegt, om uiteindelijk als topkwaliteitszaad aan telers over de hele wereld uitgeleverd te worden. 

Ook dit jaar tonen mechanisatiebedrijven hun nieuwste innovaties op het gebied van verantwoorde oplossingen voor de sector tijdens de mechanisatietentoonstelling.  

Bijen en Bejo: natuurlijke partners 
Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor de bijen. Wij investeren in bijen om enerzijds de natuurlijke bestuiving door gezonde bijenvolken op de productievelden veilig te stellen en anderzijds in het kader van maatschappelijk belang. Onze imkers vertellen de bezoeker graag meer over de activiteiten op het gebied van bijenveredeling en bijengezondheid.  

Werken bij Bejo 
Wij bieden mooie carrièrekansen in vakgebieden zoals veredeling, research, zaadproductie, logistiek, verkoop en op diverse ondersteunende afdelingen zoals HR, Finance of IT. Pas afgestudeerden en zij die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging zijn van harte welkom om zich via de site werkenbijbejo.nl aan te melden voor een vrijblijvende kennismaking met de HR-collega's tijdens de Open Dagen.   

Handige Bejo Experience app 
Tijdens het bezoek aan de Open Dagen biedt de Bejo Experience app handige informatie, zoals de locaties van de diverse rassen op het demoveld. De app is te vinden in de Apple en Android store. 

Onze Open Dagen vinden plaats aan de Trambaan 2a in Warmenhuizen van dinsdag 27 september tot en met vrijdag 30 september (9.00-17.00 uur) op uitnodiging voor klanten en zakelijke relaties. Op zaterdag 1 oktober (9.00 tot 16.00 uur) zijn ook familie en buren welkom om ons bedrijf te bezoeken en te ontdekken.  

Online aanmelden is niet meer mogelijk. Vanaf dinsdag 27 september kunt u zich op locatie aanmelden bij de welkomstbalie op het Open Dagen terrein.