Afgelopen zaterdag vond bij Bejo de presentatie van de grootste koolwedstrijd 2022 plaats. Vele telers, lid van volkstuinverenigingen uit de regio, deden een gooi naar de eer! 
De telers ontvingen in mei plantjes van het witte kool ras Megaton, welke onder andere voor zuurkool wordt gebruikt. Het was dit seizoen, vanwege de droogte, een uitdaging om de kool zo groot mogelijk te telen. Hij moest daarbij ook een mooi uiterlijk hebben en geen barsten vertonen. Deze editie werd de Megaton door de telers niet alleen op de gangbare manier geteeld, maar zelfs biologisch.  

Piet Mosch van tuindersvereniging Natuurgenot uit Warmenhuizen teelde op biologische wijze de Megaton. Dit leverde een mooie grote witte kool op van maar liefst 16,9 kg! Hiermee was de heer Mosch afgetekend winnaar, voor de gebroeders Dekker van volkstuinvereniging ’t Zwartje uit Tuitjenhorn. Dit keer ging de overall verenigingsprijs een keer niet naar de altijd goede kooltelers van Tuitjenhorn, maar ging Warmenhuizen er met de prijs vandoor. Zij hadden gezamenlijke het meeste gewicht aan witte kool geteeld.

De jeugd heeft de toekomst!

Basisschool de Hoge Ven stond met twee groepen aan de start van deze wedstrijd. Zij deden het heel verdienstelijk, zelfs met twee personen op een gedeelde 3e plek! Onder de 4 winnaars waren maar liefst drie meiden, hoe leuk is dat!

Koolwedstrijd 2022
Koolwedstrijd 2022
Koolwedstrijd 2022 Hoge Ven