Op maandagavond 23 april werd tijdens een bijeenkomst met 140 aspergeliefhebbers op kasteel Maurick in Vught onder het genot van een heerlijk asperge-diner de winnaar van "Dé lekkerste Brabantse Asperge 2018" bekend gemaakt. De prestigieuze verkiezing wordt jaarlijks gehouden onder de leden van het Brabants Asperge Genootschap en ging dit keer naar Aspergeboerderij Boshoven in Riethoven die gerund wordt door Jeanne en Wil van der Aa. In hun winkel worden dus de lekkerste asperges van Brabant verkocht en wel van het ras Cumulus. Uiterst uniek is dat laatste feit zeker omdat het de 7e keer op rij is dat een teler wint met het ras Cumulus.

Bij Aspergeboerderij Boshoven is alles gericht op de thuisverkoop van kwaliteitsasperges

"Wij gaan altijd voor kwaliteit boven kwantiteit!" aldus Wil van der AA. "Onze klanten komen uit een straal van circa 20 kilometer rondom Riethoven, zeg maar tussen Eindhoven en de Belgische grens. Onze klanten zijn particulieren en restaurants die van vroeg in het seizoen tot aan 24 juni bij ons de asperges kopen. Bovendien willen we onze klanten altijd een verse kwaliteitsasperge aanbieden. Vandaar ook de keuze voor zowel Cumulus als Prius van Bejo, beiden prachtig mooi wit en dus heerlijk van smaak!"

Wij gaan altijd voor kwaliteit boven kwantiteit

Pascal Staaks en Maurice Deben trots op de winnaar én het ras Cumulus

Vertegenwoordiger Pascal Staaks en Bejo’s asperge expert Maurice Deben waren er daags na de bekendmaking als de kippen bij om Jeanne en Wil van der Aa te feliciteren met hun prijs. De gebruikelijke bos bloemen en een heerlijke slagroomtaart werden overhandigd. ‘’Uniek van smaak dat hebben we als Bejo al aangegeven 11 jaar geleden tijdens de introductie van het ras Cumulus. Het feit dat dit nu alweer voor het 7e jaar achter elkaar bevestigd wordt doet ons zeker deugd!’’ aldus de heren Staaks en Deben. "Ode aan Jeanne en Wil van der Aa en ook aan ons veredelingsteam die het ras veredeld hebben!’’

Voor meer informatie: