Met trots kondigen wij aan dat sla is toegevoegd aan ons brede biologische assortiment. Het gaat om welbekende, goed presterende rassen die populair zijn in West-Europa: Rumours (ijsbergsla) en Agribel (bataviasla). Andere rassen volgen snel.

Deze rassen zijn hoog resistent tegen Bl:16-33EU en Nr:0, dat momenteel uitstekende resultaten in de markt laat zien. Effectieve resistentie is zeer belangrijk voor slatelers en essentieel voor de biologische tuinbouw.

“Het is onze ambitie om telers een ruime keuze aan sterke, kwalitatief hoogwaardige biologische rassen te bieden die bij uitstek geschikt zijn voor biologische tuinbouw”, vertelt Bart Kuin, Business Manager Organics. “Voor de ontwikkeling van deze rassen maken wij optimaal gebruik van het genetisch materiaal dat wij tot onze beschikking hebben. Deze mooie nieuwe toevoegingen aan het slasegment geven blijk van onze toewijding. Ik ben dan ook erg enthousiast dat wij sla nu ook beschikbaar hebben voor biologische telers.”

Het recente teeltseizoen is succesvol geweest voor de productie van het biologische slazaad. Vanaf april zullen wij de rassen beschikbaar hebben voor verkoop.

Intussen werken wij  verder aan de ontwikkeling van biologische zaden voor andere rassen waaronder ook in de types lollo, eikenblad en babyleaf. Wanneer de zaadproductie dit toelaat, kunnen nieuwe rassen van deze types binnen een jaar verwacht worden.

Een duurzame teelt met een hoge opbrengst, een uitzonderlijke productkwaliteit en, – uiteindelijk – gezond en smakelijk voedsel; het begint met de beste biologische zaden van de beste rassen, RIGHT from the START

Batavia Agribel: een stabiel en flexibel ras voor de zomer. Agribel heeft een mooie ronde onderkant, een goede hartvulling en is makkelijk te snijden. HR: Bl:16-33EU, Nr:0, IR: LMV1

IJsbergsla Rumours: een echte donkergroene ijsbergsla voor de verse markt. Middelgroot van formaat en geschikt voor voorjaar en herfst. HR: Bl:16-33EU, Nr:0, IR: LMV1