Bejo is founding partner van The Organic Farmers Fair, een internationale beurs gericht op kennis en innovatie.

De biologische landbouw groeit enorm en het aantal bio-boeren neemt wereldwijd toe. Dat vraagt om een beurs waar internationale telers kennis kunnen opdoen en alle mogelijke technologieën en innovaties kunnen bekijken om hun biologische teelt te optimaliseren. Dinsdag 12 juni tot en met donderdag 14 juni neemt Bejo daarom deel aan de TOFF, The Organic Farmers Fair. Gelijktijdig met de tuinbouw innovatie beurs GreenTech, in RAI Amsterdam.

Naast verschillende innovaties op het gebied van zaad technologie en resistentie veredeling leggen we uit waarom Bejo vindt dat de veredelings opvatting: 'Breeding for Organic' essentieel is voor de toekomst van het biologische assortiment. Bij Bejo betekent ‘breeding for organic’ in een zo vroeg mogelijk stadium gebruik maken van onze brede genetische basis en de modernste technologieën om het biologisch assortiment continu te verbeteren. ‘Breeding for organic’ stelt ons in staat om rassen te ontwikkelen met een hoge opbrengst en een betere weerbaarheid, zaad van hoge kwaliteit te produceren en innovatie te stimuleren. De belangrijke onderwerpen van het moment in de biologische sector.
 

'Breeding for Organic' is essentieel voor de toekomst van het biologische assortiment

Voor Bejo zijn zaden voor vollegrondsgroenten al meer dan 100 jaar core business. In de jaren zestig van de vorige eeuw waren we één van de pioniers van de moderne gewasveredeling. In de jaren negentig zetten wij als één van de eerste veredelaars de stap om biologische teelt een volwaardige plek te geven in onze business.
Een geweldige kruisbestuiving is het gevolg. Aan de ene kant brengt de biologische teelt inspiratie en nieuwe ideeën voor een duurzamere conventionele teelt. Aan de andere kant bouwen we met ‘biologisch’ voort op de kennis, de ervaring en de infrastructuur die we in de afgelopen eeuw hebben opgebouwd. En die kruisbestuiving willen wij tijdens de TOFF tonen aan zowel conventionele als biologische telers.

Bezoek onze stand en ga in gesprek met onze vertegenwoordigers. U vindt Bejo van 12 tot en met 14 juni in Hall 8, stand T08.100 van de RAI Amsterdam.