Innovatie op veredelingsgebied en interessante concepten

Bejo zet in februari tijdens de Fruit Logistica met een nieuwe stand en plek in op beleving! Bejo laat zien wat er zoal gebeurt bij de ontwikkeling van een nieuw ras tot gezonde, smaakvolle producten en richt zich daarbij op alle partners in de keten: van telers tot handelaren, verwerkers en retail. De innovatie op het gebied van resistentieveredeling en zaadverwerking, maar ook de dynamische reis tot een nieuw product staan hierbij centraal. Als zaadveredelingsbedrijf blijf je altijd in beweging en groeien om hoogwaardige kwaliteitszaden te veredelen.

Tijdens de Fruit Logistica presenteert Bejo eigentijdse, smakelijke en gezonde groenteconcepten die perfect bij aansluiten bij de huidige consumententrends. Naast deze focus komen interessante nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veredeling van robuuste rassen aan bod en presenteren wij als één van de highlights de botersla Bejo 36-220. Dit ras is met name geschikt om te verpakken voor het in Duitsland alom bekende ‘Kopfsalatherzen’.

Innovatieve robuuste rassen
Diverse veelbelovende nieuwe rassen met een verbetering in ziekteresistentie, bewaarkwaliteit, uiterlijke kenmerken en smaak zullen te zien zijn op onze stand. Een voorbeeld hiervan is Bazzu (Bejo 3395), een rode biet die intermediair resistent is tegen Rhizomanie (IR: BNYVV). Door middel van een film krijgen de bezoekers een mooie impressie over wat Bejo doet om hoogwaardig kwaliteitszaad aan de teler te leveren.

Biologisch assortiment van Bejo steeds sterker
De vraag naar biologische zaden groeit nog altijd. Bejo heeft haar biologische assortiment verder uitgebreid, met bijvoorbeeld de courgette Onega en venkel Dragon. Op het moment voeren we een groeiend assortiment van ruim 35 gewassen en meer dan 170 rassen. Met biologisch zaad dragen wij bij aan een duurzame productieketen voor gezond en smakelijk voedsel, RIGHT from the START.

Ook onze concepten mogen niet ontbreken
De millenium generatie kiest voor smakelijk en gezond. Redi® is één van de eigentijdse, smakelijke en gezonde groenteconcepten die daar perfect bij aansluiten. Deze heerlijke broccoli past ook nog eens goed in de hedendaagse ‘no food waste’ beweging, omdat je zowel de stengels als het broccoliroosje kunt eten.

Onze Purple Power rassen geven je een gezondheidsboost. Onder het Purple Power concept toont Bejo haar paarse groenten met een hoog gehalte aan nutriënten. Daaronder de paarse koolrabi Konstance, zeer geschikt voor diverse gebruiksdoeleinden, zoals julienne of croutons in salades, als snack, maar ook als wokgerecht.

Inspireren
Naast onze nieuwe groenteconcepten, bieden wij ook eerder geïntroduceerde innovatieve concepten voor partners in de groenteketen aan. We blijven aandacht houden voor onze snack rassen in wortelen, koolrabi en bleekselderij, zodat op ieder moment van de dag een heerlijke groente geconsumeerd kan worden.

Specialisten
Een team van specialisten ontmoet u graag op onze vernieuwde stand in hal 1.2, stand C-13 om kennis te delen over de laatste markt- en productontwikkelingen en om te ontdekken hoe onze concepten en rassen van toegevoegde waarde kunnen zijn.