Van over de hele wereld reizen groentetelers en ketenpartners naar Warmenhuizen, waar van 24 tot 28 september de jaarlijkse Bejo Open Dagen plaatsvinden. Samen met onze klanten en relaties verkennen we kansen in de markt en innovatieve onderzoeksmethoden. Daarbij blijven we dicht bij de natuur en ontwikkelen we de beste groenterassen, zodat telers wereldwijd gezonde en smakelijke groenten kunnen oogsten waar consumenten van genieten. De Bejo Open Dagen vormen een uitgelezen kans om toekomstige kansen, nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met elkaar te bespreken.   

Nieuwste rassen en innovatieve groenteconcepten

Diverse veelbelovende nieuwe rassen met een verbetering op uiterlijke kenmerken, ziekteresistentie, bewaarkwaliteit en smaak zullen voor het eerst te zien zijn op de demonstratievelden. Bezoekers maken bovendien kennis met Redlander: de eerste rode (biologische)die sterk is tegen meeldauw en zeer geschikt is voor de lange bewaring.

Smaak, gezondheid en gemak zijn de pijlers van Bejo’s innovatieve groenteconcepten. Concepten als Coolwrap, Kohrispy koolrabi snacks en Delicioni fresh onion geven telers en partners uit de keten inspiratie voor nieuwe toepassingen.

In de foliekas voor vruchtgewassen presenteert Bejo een gevarieerd assortiment van onder andere tomaten, paprika’s en augurken. Imkers tonen het belang van bijen en Bejo’s activiteiten op het gebied van bijenveredeling en bijengezondheid.

Exploring Seed, from seed to seedling  

Dinsdag 24 en donderdag 26 september organiseert Bejo het symposium ‘Exploring Seed, from seed to seedling’: een inspirerend en informatief programma over innovatieve technologieën die voor het eerste groeistadium van een gewas belangrijk zijn. Voor het symposium geldt deelname op uitnodiging.  

De mechanisatietentoonstelling bij Bejo telt meer dan 40 bedrijven die hun product en/of dienst tonen. U maakt kennis met de nieuwste innovaties op het gebied van verantwoorde oplossingen voor de sector. 

De Open Dagen vinden plaats van dinsdag 24 september tot en met zaterdag 28 september van 09.00 tot 17.00 (zaterdag tot 16.00 uur) aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen. Op zaterdag zijn ook buren, familie en vrienden welkom om Bejo te bezoeken en te ontdekken.

Blijf op de hoogte!