Als toonaangevend veredelaar van groentezaden is Bejo constant op zoek naar manieren om innovatief te blijven en ervoor te zorgen onze klanten alleen zaden van de beste kwaliteit ontvangen. Daarom zijn we trots te kunnen laten weten dat Bejo nu voor alle gecoate zaden gebruik maakt van de verbeterde duurzame coating.

Eind 2018 is deze nieuwe coating geïntroduceerd, waarna we de coating in fases in het assortiment hebben doorgevoerd. We zijn begonnen met bietenzaden en vorig jaar volgden het biologisch en niet-chemisch behandeld zaad. Tenslotte zijn nu ook alle conventionele zaden over op de nieuwe duurzame coating.

De duurzame coating bestaat uit natuurlijke materialen die volledig afbreken. De coating heeft bovendien een kortere droogtijd, wat de vitaliteit van het zaad ten goede komt en tegelijkertijd energie bespaart. De coating is goedgekeurd door de biologische certificeringsinstanties.

Afhankelijk van wet- en regelgeving kunnen er aan de coating werkzame stoffen toegevoegd worden, die dienen voor een betere bescherming van het plantje in de eerste levensfase.

De duurzame coating bestaat uit natuurlijke materialen die volledig afbreken