Al langere tijd is er in de markt de behoefte om ons biologisch zaad en niet chemisch behandeld zaad visueel van elkaar te kunnen onderscheiden. Daarom kondigt Bejo nu trots de verbeterde nieuwe kleur coating voor het biologisch zaad aan.

Nieuwe kleur
Vanaf september 2020 krijgt de coating van ons biologisch zaad een nieuwe geelachtige kleur. Ons niet chemisch behandeld zaad blijft wit, waardoor beide nu goed van elkaar te onderscheiden zijn.

Verbeterde coating
In navolging van ons conventionele zaad, zal zowel de nieuwe geelachtige coating voor biologisch zaad als de witte coating voor niet chemisch behandeld zaad omgezet worden naar de nieuwe duurzame coating uitvoering (zoals gecommuniceerd in september 2018). Deze duurzame coating bestaat uit natuurlijke materialen die volledig afbreken. De coating heeft bovendien een kortere droogtijd, wat de vitaliteit van het zaad ten goede komt en tegelijkertijd energie bespaart. De coating is goedgekeurd door de biologische certificeringsinstanties.

Voor deze overgang heeft Bejo geïnvesteerd in een nieuwe productielijn met twee nieuwe coatingmachines. De nieuwe geelachtige biologische coating reageert verschillend per gewas. Daarom is het aanbrengen en drogen van de coating uitgebreid getest om tot de juiste resultaten te komen en de gewenste Bejo kwaliteit te kunnen leveren. Dit proces is zorgvuldig en succesvol uitgevoerd in nauwe samenwerking met onze onderzoeksafdeling en leveranciers.

De eerste productie van biologisch zaad met nieuwe coating start in september 2020. Gedurende de uitlooptijd tot december 2022, kunnen klanten biologisch zaad ontvangen met een witte of een geelachtige coating.

Zaad coating
Het voordeel van zaadcoating in het algemeen is dat het zorgt voor een gladder zaadoppervlak en minder stofontwikkeling vanaf het zaad, wat resulteert in een verbeterde verzaaibaarheid. Een gekleurde coating maakt het zaad bovendien beter zichtbaar in de grond.

Biologisch zaad en niet chemisch behandeld zaad van Bejo zijn producten van topkwaliteit. Beiden hebben zeer geavanceerde reinigings-, dimensionerings- en fysieke behandelingsprocessen ondergaan. Ze bieden telers de beste start voor het duurzaam telen van gezonde gewassen en zorgen voor een betrouwbare oogst.