Door voortdurend te innoveren blijft Bejo toonaangevend als veredelaar van groentezaden. Onze onderzoekers en veredelaars zijn continu bezig met het creëren van nieuwe rassen. Met de nieuwste schonings- en bewerkingstechnieken en de meest moderne apparatuur zorgen we ervoor dat alleen de beste zaden bij onze klanten terechtkomen. Deze ontwikkeling vindt plaats op veel meer vlakken. Op het gebied van seedcoating bijvoorbeeld; Bejo introduceert een nieuwe duurzame coating.

De coating van het zaad zorgt voor een  gladder zaadoppervlak en daarmee  een verbeterde zaaibaarheid. Dankzij de toegevoegde kleur is het zaad beter zichtbaar in de aarde. De kwaliteit van de coatings is daarom zeer belangrijk voor telers. Bejo heeft binnen de markt gezocht naar een duurzamer type coating en is daarbij op een receptuur uitgekomen die is samengesteld uit natuurlijke materialen. De coating wordt dus volledig organisch afgebroken. Bovendien biedt de coating grote voordelen op het gebied van droogtijd: deze wordt teruggebracht van 15 naar 5 minuten. Dit heeft als voordeel dat de vitaliteit van het zaad behouden blijft. Daarbij neemt het energieverbruik af zodat het milieu minder belast wordt. Afhankelijk van wet- en regelgeving kunnen er aan de coating werkzame stoffen toegevoegd worden die dienen voor een betere bescherming van het zaadje in de eerste levensfase. 

Het gebruik zal gefaseerd ingevoerd worden: bij rode biet is reeds gebruik gemaakt van de nieuwe coating. Wij zullen deze – na een periode van uitvoerig testen – ook voor andere conventionele gewassen gaan implementeren. Dit geldt in eerste instantie voor wortel, ui en spinazie. De coatingvloeistof heeft volledige erkenning van SKAL en staat geregistreerd op de biologische inputlijst. Wij verwachten dat de implementatie vanaf september 2019 zal plaatsvinden. Op termijn zullen biologische zaden zich onderscheiden door een herkenbare kleur.