Wageningen University & Research (WUR) daagt met deze Challenge haar studenten uit een Urban Greenhouse te ontwerpen voor een gebied in de Chinese Parelrivierdelta. Een circulair gebouw inclusief duurzame productiesystemen voor gezond voedsel, met sociale meerwaarde en gebaseerd op een innovatief en haalbaar business model.

Rol Bejo
Bejo ziet de Challenge als een geweldig leerproces voor de studenten. Innovatie en duurzaamheid zijn ook bij Bejo belangrijke focuspunten. Wij willen de studenten hierin graag ondersteunen. Daarom zal Laurens Kroon (Head of Research) de studenten als coach gedurende de Challenge met raad en daad bijstaan. Bejo is vooral op zoek naar teams met een brede mindset, die het gebouw zien als een gezonde mix tussen hightech productiefaciliteit, boerenmarkt, ontmoetingsplaats en educatief centrum.

Planning
Tot januari dit jaar hebben de studententeams hun conceptideeën aan kunnen melden. Hieruit zijn 20 teams geselecteerd waarvan Bejo er zes coacht. In maart zijn de teams gestart met de uitwerking van de conceptideeën die in juni door een jury zullen worden beoordeeld. Na de zomer zullen de finalisten in de grote finale hun ideeën nog een keer pitchen, waarna de jury de winnaar bekend zal maken. Het team met het winnende idee wordt beloond met een geldbedrag en zal ter inspiratie dienen voor een nieuw te ontwikkelen project aan de rand van een Chinese Metropol.

Invloed coronavirus
Door de maatregelen rond het coronavirus is de uitvoering en planning van de Greenhouse Challenge deels aangepast. Een bezoek aan China was helaas niet meer mogelijk en is vervangen door diverse online events. De face-to-face meetings hebben plaats moeten maken voor video meetings en chats en er worden webinars over Urban Farming georganiseerd. Het is goed om te zien dat de studenten teams nog steeds enthousiast en sterk gemotiveerd zijn en hard werken aan de uitwerking van hun ideeën. Wij kijken uit naar de presentaties van de teams!

Wil je meer weten over deze Challenge? Kijk op www.urbangreenhousechallenge.nl

Bron foto: Spark Architects

We wensen alle studenten van de WUR veel succes met deze uitdaging!