Vegi bowls zijn hip! De millenium generatie kiest voor smakelijk en gezond. Tijdens de Fruit Logistica 2020 in Berlijn, presenteert Bejo eigentijdse, smakelijke en gezonde Bejo vegi bowls. Tasty, Healthy en Purple Power bowls zullen voor het voetlicht komen. Uiteraard met de juiste rassen voor de type bowls. De Bejo tasty bowl bevat Bejo’s snackrassen in wortel, koolrabi, radijs, bleekselderij, ui en witte kool. Gezamenlijk geven zij een ware smaaksensatie in de mond.

Redi, ontdek een nieuwe sensatie 

Redi is een concept voor paarse sprouting broccoli welke gezonde inhoudstoffen combineert met een uitzonderlijke smaak op een originele manier. Redi is zachter van textuur en verfijnder van smaak dan de alternatieven op de markt. Bejo zet hierbij in op samenwerking met de keten en in het bijzonder de retailer. Ter inspiratie is er gewerkt aan een promotielijn, welke o.a. een duurzame verpakking bevat. Er is al interesse getoond vanuit diverse category managers, maar ook chef-koks zijn gecharmeerd van Redi. 

Purple Power, de gezondheidsboost 

Onder het Purple Power concept toont Bejo haar paarse groenten met een hoog gehalte aan nutriënten. Daaronder ook het eerste 100% mannelijke* paarse asperge ras in de wereld Erasmus. De Erasmus heeft een zoete smaak en is prima rauw te eten. Hij wordt gepositioneerd als salade-asperge, maar je kunt hem ook prima roerbakken, wokken of barbecueën.  

Naast de paarse asperge is er aandacht voor witte, groene en groene anthocyaan-vrije asperges in het thema ‘kleurrijke smaak asperges’, met als doel de eigentijdse consument te overtuigen van asperges. Bejo nodigt geïnteresseerden uit voor een pitch ‘we colour up your asparagus sales’. Deze vindt elke dag op onze stand plaats om 11 uur. Dus mis deze kans niet om onze nieuwe introducties te zien en te proeven! 

Biologisch assortiment van Bejo steeds sterker 

De vraag naar biologische zaden groeit nog altijd. Bejo heeft haar biologisch assortiment verder uitgebreid. Er zijn rassen toegevoegd in onder andere de gewassen prei en sla, maar ook de plantuien zijn nu biologisch verkrijgbaar. Met deze nieuwe aanvullingen in het biologische assortiment biedt Bejo telers de mogelijkheid voor verdere verduurzaming van hun teelt vanaf het zaadje: organic - RIGHT from the START. 

Inspireren 

Naast de eerder genoemde nieuwe groente concepten Bejo bowls, Redi en Purple Power bieden ook de eerder geïntroduceerde innovatieve concepten inspiratie voor partners in de groenteketen.  Coolwrap is inmiddels voor velen een bekende en inmiddels ook verkrijgbaar in supermarkten. Een mooi voorbeeld van een concept, waar nieuwe gebruiksmogelijkheden en recepten voor een speciale witte kool, in worden uitgewerkt. Naast deze concepten krijgen ook Kohrispy koolrabi snacks, Krunchelly celery sticks en de Purple power rassen sprouting broccoli Burgundy en rode biet Manzu een podium in de  stand. 

Specialisten 

Een team van specialisten ontmoet u graag op stand B-16 in hal 1.2 om kennis te delen over de laatste markt- en productontwikkelingen en om te ontdekken hoe onze concepten en rassen van toegevoegde waarde kunnen zijn.  

Exploring nature never stops 

 

* We ontwikkelen alleen 100% mannelijke rassen. Deze dragen in de loofgroei periode geen bessen waaraan zij energie verliezen. Voordeel is dat de opgebouwde energie in het loof allemaal teruggegeven wordt naar de wortels. Dit zorgt voor een hogere opbrengst in het volgende oogstseizoen. 

Bekijk de digitale uitnodiging voor meer informatie.