Voor een gezond, uniform gewas is het belangrijk dat jonge planten een sterke start krijgen. Daarom hebben we het innovatieve zaadverrijkingsmiddel B-Mox® ontwikkeld. B-Mox® is gebaseerd op nieuwe technologie en maakt het zaad krachtiger, waardoor de groei in het vroegste stadium wordt gestimuleerd en de plant robuuster wordt.

Onze internationale onderzoeksproeven laten zien dat deze priming-technologie verrijkt met B-Mox® een verbetering van 5 procent oplevert ten opzichte van standaard-priming, zoals zichtbaar is in de ontwikkeling van het gewas. Veel telers hebben al kennisgemaakt met de voordelen van B-Mox®, in de vorm van een sterker en uniformer gewas met een verbeterde pack-out.

Een verbeterde pack-out tot 15 procent ten opzichte van niet-geprimed zaad is niet ongebruikelijk. Klanten geven bovendien aan dat de wortelen langer houdbaar zijn.

B-Mox® is verkrijgbaar voor wortelen en wortelpeterselie en wordt altijd aangeboden in combinatie met priming-technologie. 

B-Mox® voor andere gewassen

We doen op dit moment proeven in verschillende klimaten en zetten ons onderzoek naar de toepassing van B-Mox® bij andere gewassen voort. Zo zijn de resultaten van B-Mox® voor uien en plantuien tot nu toe zeer veelbelovend. 

Ook biologisch

Sinds 2017 is er ook een B-Mox® formule beschikbaar voor ons biologische assortiment. 

 

Organic logo
 
 

 

Zo vertelt Bert Benedictus van Wortelwasserij M&B Peen enthousiast over peen dat afgelopen jaar uit B-Mox® geprimed zaad is geteeld. Hij heeft van verschillende telers B-Mox® peen verwerkt dat nog tot in juli uit de bewaring kwam. “De peen liet zich zeer makkelijk verwerken en het spoelen toonde duidelijker hoger netto resultaat. Minder zwarte plekken, minder uitval en meer rendement. Ik kies tien keer liever B-Mox® peen”.

Wortelteler Hans de Zeeuw uit de Noordoostpolder is ook duidelijk tevreden over de oogst van de B-Mox® peen. “Bij een proefspoeling van behandeld en niet-behandeld peen was het verschil in opbrengst gemiddeld 47 kg per kist in het voordeel van de B-Mox® peen. Dat is voor mij al genoeg reden geweest om ook dit jaar weer B-Mox® behandeld zaad uit te zaaien. De peen lag ook mooier en schoner in de kist”

De combinatie van onze verbeterde priming-technologie met additieven in de coating creëert een synergie die we B-Mox® hebben genoemd.

De zaailingen uit het met B-Mox® geprimede zaad laten een beter ontwikkeld wortelstelsel en een robuustere plant zien. Dat zorgt de hele groeiperiode voor een betere stresstolerantie en algehele gezondheid.

 

Innovatie in zaadtechnologie

Zaadtechnologisch onderzoek vormt een belangrijk onderdeel van de activiteiten van Bejo. De onderzoekers van onze Seed Pathology Department zorgen ervoor dat telers met gezond zaad van start gaan. Onze specialisten van de Physiology Department bewaken en verbeteren de intrinsieke kwaliteiten van de Bejo-zaden. De B-Mox® priming-receptuur is een van de innovatieve resultaten uit onze onderzoeksprogramma's op het gebied van zaadtechnologie, en maakt deel uit van onze voortdurende inzet om de beste kwaliteit voor telers te leveren.

Geïnteresseerd om meer te weten?

Twijfelt u niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan u graag te woord.

Meer over B-Mox®:

Dec ‘17 – B-Mox® toont mooie resultaten in de praktijk

Certificaat