De rassen van Bejo zijn onderscheidend in smaak, kleur en teelteigenschappen. Deze kenmerken lenen zich voor innovatieve toepassingen voor commerciële productie, verwerking en eetbeleving voor de consument. In een wereldwijde poging om de groenteconsumptie te verhogen voor een gezondere toekomst, presenteert Bejo een aantal verse groenteconcepten en merken om de voedselketen te inspireren. Redi purple sprouting broccoli, Coolwrap® kool, Goldies ™ uien en Tasti Lee® tomaat zijn slechts enkele voorbeelden van Bejo’s frisse kijk op de voedselketen.

Dankzij onze goede relatie met groentetelers en een intensief contact met industriële verwerkers, handelaren en supermarktketens kunnen we de wensen van de voedselketen vertalen in unieke rassen met toegevoegde waarde. De feedback van ons wereldwijde netwerk van Bejo-bedrijven en van onze eigen distributeurs houdt ons voortdurend up-to-date over de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Wij presenten Delicioni, Coolwrap®, Léttage, Scheutjesbroccoli en snack peen. Concepten en gewassen waarmee Bejo Zaden gehoor geeft aan de groeiende vraag naar smaakvolle, gezonde en gemakkelijk te bereiden groenten. 

Delicioni verse ui

Delicioni is als verse ui een uitermate interessante uitbreiding op het in de keten gangbare assortiment bewaaruien en stengeluien. De bol van de verse ui is bijzonder sappig en krachtig van smaak. Het loof is mooi decoratief en ook smaakvol. Delicioni wordt in verschillende kleuren aantrekkelijk per drie in een bos gepresenteerd. Dankzij deze kleurschakering toont de verse ui zich prachtig op het bord en in het schap. De sappige en knapperige bite en de krachtige smaak maakt deze ui zeer geschikt voor gebruik in bv. salades en grillen.

Kohrispy koolrabi stick

Kohrispy is gemaakt van het nieuwe smaakvolle ras Konan. Kohrispy is gemakkelijk in het gebruik en daarnaast zeer gezond dankzij een hoog gehalte aan vitamine C en antioxidanten. Daarmee sluit dit product perfect aan bij de huidige voedingstrends. Binnen het concept thema Taste-Health-Convenience heeft Bejo nieuwe, smakelijke koolrabi rassen ontwikkeld – zoals Konan of de paarse Kolibri – die zich uitstekend lenen voor rauwe toepassingen. Het vruchtvlees van de koolrabi-knol is sappig en crunchy, heeft een milde, meloenachtige geur en een zachte, zoetige smaak. Doordat gesneden koolrabi niet verkleurt, leent het zich uitstekend als kant-en-klaar product, zoals de Kohrispy snack-stick.

Taste, Health & Convenience

Coolwrap® [cabbage rolls] | Léttage

Twee attractieve productconcepten die de consumptie van kool kunnen stimuleren

Bejo introduceert de ‘Coolwrap®’; een vierkant koolblad van een speciaal geselecteerde platte witte kool met een milde smaak. Deze is te gebruiken als wrap, voor sushi of onderdeel van een gezonde sandwich. Een ander concept is ‘Léttage’. Onder deze naam zijn meerdere koolrassen met een mild zoete smaak gebundeld. Kool blijft lang knapperig en vers en heeft een hoge voedingswaarde. Léttage is hierdoor uitermate geschikt als ingrediënt in gezonde, smaakvolle salades. Rassen geschikt voor het Coolwrap® concept zijn : Gunma, Tamarindo. Wilt u meer weten over Coolwrap®? We beschikken over heerlijke recepten en bereidingswijzen!
    
Léttage staat voor meerdere koolrassen met een mild zoete smaak. Kool blijft lang knapperig en vers en heeft een hoge voedingswaarde. Léttage is hierdoor uitermate geschikt als ingrediënt in gezonde, smaakvolle salades. Rassen geschikt voor Léttage zijn: Katarina, Parel, Tiara, Cambria, Farao en Murdoc.

Cool carrot Candy

Een selectie van wortelrassen die door hun unieke kleur en smaak een verschil maken in het snack segment. De behoefte naar gezonde snacks groeit. Peen is een gezond en smaakvol tussendoortje voor elk moment van de dag. Bejo toont rassen die in het snacksegment het verschil maken door hun kleur en smaak. Bejo’s rassen Mokum, Rainbow, Nerja, Ibiza en Purple Sun zijn hier speciaal op geselecteerd.

Verschillende kleuren, verschillende eigenschappen


Wij hebben veel aandacht voor zaken die na de oogst van belang zijn, zoals interne kleur, smaak en voedingswaarden.


Oranje

Rijk aan alfa- en bètacaroteen! Het oranje pigment van wortelen is rijk aan caroteen. Bètacaroteen wordt door het lichaam omgezet in vitamine A, dat essentieel is voor een goed gezichtsvermogen, glanzend haar en een gezonde huid. Bejo biedt een groot assortiment oranje wortelen.

Geel

Het pigment van gele wortelen bevat vaak hoge gehaltes aan luteïne. Luteïne levert een bijdrage aan de bescherming van het netvlies van onze ogen tegen schadelijke effecten van zonlicht. Luteïne is een carotenoïde, waarvan wordt geacht dat het de ontwikkeling van kanker en hart- en vaatziekten tegen kan gaan.

Wit

Voor een goede ‘bite’. Ook goed voor de spijsvertering! De textuur van witte wortelen zorgt voor een lekkere bite en is ook nog eens goed voor de spijsvertering.

Krunchelly bleekselderij sticks

Een nieuw item in het snack segment! In een aantal landen zijn selderij sticks niet meer uit het supermarktsegment weg te denken. Door de komst van nieuwe rassen met lange stelen wordt ook de productie van bleekselderij sticks interessanter. Onder andere het ras Balada komt voor dit marktsegment in aanmerking. Dit ras heeft lange, gladde stelen en is makkelijk op industriële wijze te verwerken.

 Uiteraard heeft Balada een uitstekende smaak en is het een ware aanvulling voor het gezonde snack segment. Een nieuwe mogelijkheid voor het eten van bleekselderij en ideaal voor onderweg.

Purple sprouting broccoli

Een nieuwe groente met unieke 'talenten'. Een kleurrijke smaak- en sfeermaker ineen. Super gezond, uniek van smaak en een opvallende verschijning: dat kenmerkt onze Purple sprouting broccoli. Dankzij het hoge gehalte aan natuurlijk voorkomende glucosinolaatverbindingen is Purple sprouting broccoli super gezond. Wij beschikken over inspirerende recepten. Rassen
: Santee, Mendocino, Pozo

Zaaisjalotten

Onze zaaisjalotten voegen een verfijnde smaak toe aan diverse gerechten. Ze zijn daarnaast ook nog eens enorm gezond. Sjalotten hebben een verfijnde zoet maar pittige smaak en zijn smaakmaker in veel gerechten. Sjalotten zijn enorm gezond, ze bevatten veel vitamine A, B, C en E. In Frankrijk heeft de sjalot al de status van een veelgebruikt hoogwaardig product. Ook in andere landen zijn er volop kansen met sjalotten. Met Bejo’s sjalottenzaad heeft een teler gezond uitgangsmateriaal in handen. De zaaisjalotten van Bejo kunnen in heel Europa officieel onder de naam sjalot vermarkt worden. Rassen: Conservor, Matador.

Lees meer over onze groenteconcepten: