Kooldag 2019

Op vrijdag 13 december aanstaande nodigen wij u uit voor een ochtend in het teken van sluitkool. U wordt verwacht op onze unieke zaadteeltlocatie in de Alton te Heerhugowaard. Tijdens de ochtend presenteren wij u onze rassen met uithoudingsvermogen. We besteden extra aandacht aan marktontwikkelingen en de inzet van nuttige insecten in uw teelt. U krijgt een rondleiding door de kassen en u hebt, onder het genot van een warme lunch en een drankje, de gelegenheid om te netwerken met collega-telers en onze vertegenwoordigers. Na afloop geven we u graag een koolpakket mee!

 

 

Informatie

Wanneer
vrijdag 13 december 2019 10.00 uur t/m vrijdag 13 december 2019 14.00 uur
Waar
Zuiderbosweg 6, 1704 DZ, Heerhugowaard, Netherlands

Programma

09.30 uur  
Inloop en koffie

10.00 uur  
Welkomstwoord Ronald Hand - brassica specialist Noord-Nederland
Presentatie: Koolland Duitsland, de kansen en bedreigingen
Presentatie: Bestrijding trips met nuttige insecten

11.00 uur  
Start rondleidingen door de kas
Presentatie koolrassen met uithoudingsvermogen

12.30 uur  
Stamppot lunch

Locatie: Zuiderbosweg 6, 1704 DZ Heerhugowaard

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden tot uiterlijk maandag 9 december door u in te schrijven via onderstaande aanmeldingsknop. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ronald Hand - 06 30 060 181.

AANMELDEN

Koolland Duitsland, de kansen en bedreigingen

Pieter Gabriëls, directeur van Bejo Duitsland, geeft een presentatie over de trends en ontwikkelingen in de Duitse koolmarkt, met een doorkijk naar buurland Polen.

Bestrijding trips met nuttige insecten: fantasie of werkelijkheid?

Frank Druyff, accountmanager agri bij Koppert, gaat tijdens zijn presentatie in op alle kansen en scepsis die er zijn over het uitzetten van nuttige insecten in sluitkool. Trips richtte de afgelopen jaren veel schade aan en het middelenbeleid verandert snel. Koppert Biologicals, bekend van biologische bestrijding in de glastuinbouw, is volop bezig natuurlijke vijanden te ontwikkelen voor de vollegrondsteelt.