BioFach 2017: biologisch minisymposium

Bejo organiseerde een zeer inspirerend minisymposium op de beurs BioFach met de werktitel: 'Biologisch - vanaf het allereerste begin'. We waren erg blij dat we Gerjan Snippe van Biobrass (Nederland) en Anne Schröder-Burkhardt van Westhof-Bio (Duitsland) als gastspreker mochten verwelkomen.

Gerjan Snippe: “Duurzaamheid staat voor veel meer dan alleen biologische landbouw, en een efficiënt afgestemde keten is de basis voor een logische processtroom.”

Beide sprekers gaven hun visie op het belang van het sluiten van de biologische keten en wat ervoor nodig is om de hele cyclus biologisch te maken, van het zaad tot de groente op ons bord. Grotere bedrijven moeten kunnen beschikken over geschikte duurzame oplossingen voor energieverbruik en afvalverwerking. Anne Schröder-Burkhardt vertelde het publiek wat het concept Westhof-Bio betekent in termen van toegevoegde duurzaamheid. 

Begin jaren negentig zette Bejo Zaden al een grote stap door als een van de eerste zaadbedrijven biologisch zaad een volwaardige plaats te geven in zijn bedrijfsmodel. Het gevolg was een enorme kruisbestuiving. Aan de ene kant bracht het biologische programma inspiratie en nieuwe ideeën voor onze conventionele activiteiten met zich mee en aan de andere kant konden we onze ruime kennis van en ervaring met de zaadsector gebruiken om biologisch zaad te ontwikkelen en in de markt te positioneren. 

Door deze manier van werken beschikken we over een breed scala aan genetisch materiaal en de nieuwste teelttechnieken, die zeer geschikt zijn voor ons biologische programma. Deze technieken gebruiken we om ons biologische assortiment verder te ontwikkelen en de beste kwaliteit biologisch zaad te produceren, en voor andere innovaties in het programma. 
 

Met biologisch zaad van de beste rassen staan we samen aan de basis van een duurzame en gezonde voedselketen, VANAF het allereerste BEGIN