Ook dit jaar is Bejo weer aanwezig tijdens de Themadag Peen. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. De Themadag Peen bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. Het ochtendprogramma wordt gehouden in ‘t Voorhuys te Emmeloord. De Themadag Peen wordt, na de traditionele hutspotmaaltijd, voortgezet op het bedrijfsterrein van Top Fresh B.V. in Kraggenburg.

Wortelrassen Nerac, Nerac met B-mox, Norway, Blanes en Komarno centraal 

Bovenstaande Bejo-wortelrassen worden getoond en besproken. Uiteraard zijn onze vertegenwoordigers aanwezig om u van adviezen te voorzien. Ook kunnen zij al uw vragen beantwoorden met betrekking tot onze nieuwe innovatieve zaadbehandelingsmethode B-Mox.

B-MOX: DE NIEUWE INNOVATIEVE ZAADBEHANDELINGSMETHODE

Om planten een betere start te geven, hebben de onderzoeksteams van Bejo een nieuwe innovatieve zaadbehandelingsmethode ontwikkeld met de naam B-Mox. B-Mox is gebaseerd op een nieuwe technologie die het zaad krachtiger maakt, waardoor de groei in het vroegste stadium wordt gestimuleerd en de plant robuuster wordt. Telers die afgelopen jaar met B-Mox geprimed zaad aan de slag zijn gegaan, haalden duidelijk meer netto vermarktbare kilo’s per hectare, in vergelijking met hetzelfde ras van hetzelfde veld maar dan zonder de B-Mox priming. De B-Mox zaadbehandeling geeft een gladdere peen en helpt mee de bewaarkwaliteit te verbeteren.

B-MOX zaadbehandeling geeft een gladdere peen en helpt mee de bewaarkwaliteit te verbeteren

OCHTENDPROGRAMMA THEMADAG PEEN

Vanaf 9.15 uur wordt u in ‘t Voorhuys te Emmeloord ontvangen met een kopje koffie. Het programma begint om 9.45 uur. Verschillende sprekers presenteren actuele thema’s. Dhr. Paul Goorden heeft het over een alternatief voor IC coating. Dhr. Pieter Gabriëls geeft een presentatie over de Duitse markt en de kansen en Dhr. Ronald Gielleit presenteert u het proces van de peen van het land tot de consument. Het ochtendprogramma sluiten we traditiegetrouw af met een hutspotmaaltijd. 

MIDDAGPROGRAMMA THEMADAG PEEN

Voor het middagprogramma bent u welkom op het bedrijfsterrein van Top Fresh B.V. in Kraggenburg. Tijdens een bedrijfsrondleidingen ziet u hoe dit bedrijf werkt en u krijgt de gelegenheid om Bejo’s wortelrassen Nerac, Norway, Blanes en Komarno te beoordelen. Ook zijn er diverse zaai-, teelt-, en oogstmachines aanwezig. Het middagprogramma is voor telers, handelaars, verwerkers en exporteurs een interessante aanvulling op het ochtendprogramma.

WIJ HOPEN U OP DINSDAG 6 MAART TE MOGEN VERWELKOMEN!