Coolwrap: een vierkant koolblad van een speciaal geselecteerde platte witte kool met een milde smaak. Deze is te gebruiken als wrap, voor sushi of onderdeel van een gezonde sandwich. Maar ook als ingrediënt in een gezonde, smaakvolle salade.

COOLWRAP
met kruidenpesto

COOLWRAP met kruidenpesto

Ingrediënten
  • kool blad geblancheerd (vierkant, per blad 5 hapjes)
  • fijn gesneden Coolwrap
  • kruidenpesto van het seizoen

Kruidenpesto:

  • 1 kleine ui
  • 1 dl olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram pijnboompitten geroosterd
  • 1 bos kruidenmix (afhankelijk van jaargetijde)
  • zout en peper
Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de kruidenpesto. Meng de fijngesneden kool met de kruidenpesto en naar smaak met peper en zout. Verdeel de vulling over het geblancheerde koolblad en rol deze op. Leg de Coolwrap in de koelkast en snijd deze na een half uur schuin weg met een scherp mes.

COOLWRAP
als salade met ananas

COOLWRAP als salade met ananas

Ingrediënten
  • kool blad geblancheerd (vierkant, per blad 5 hapjes)
  • 1/4 verse ananas
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1/4 bos verse basilicum
  • 4 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
Bereidingswijze

Gesneden kool mengen met fijn gesneden blokjes ananas. Pijnboompitten roosteren in oven van 170 graden en af laten koelen. Mayonaise, gehakte basilicum en de afgekoelde pijnboompitten toevoegen. Het geheel rustig doormengen en op smaak brengen met peper en zout.

 

COOLWRAP
met tomaat

COOLWRAP als salade met ananas

Ingrediënten
  • kool blad geblancheerd (vierkant, per blad 5 hapjes)
  • gekruide roomkaas
  • rucola
  • zongedroogde tomaten
  • zwarte olijven
Bereidingswijze

Neem vierkante bladeren en blancheer deze kort. Laat de koolbladeren uitlekken. Smeer de koolbladeren in met roomkaas. Snij de zongedroogde tomaat in stukjes en de olijven in ringen. Beleg de koolbladeren daarna met rucola, zongedroogde tomaat en de olijven ringen. Rol deze strak op met plastic folie en laten opstijven in de koelkast. Schuin wegsnijden met scherp mes en serveren.

Coolwrap blijft lang knapperig en vers. Heeft een hoge voedingswaarde en is geschikt voor een glutenvrij dieet. De vierkante bladeren kunnen ook eenvoudig met een mes worden uitgesneden.