Op maandag 1 mei heeft de internationale Bremia Evaluation Board voor de EU (IBEB-EU) besloten de nieuwe fysio Bremia BL:33EU, ook bekend als een nieuwe valse meeldauw in sla, officieel te benoemen. Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat slechts met enkele uitzonderingen al onze sla rassen met fysio BL16-32EU resistent zijn tegen Bremia BL:33EU.

De internationale Bremia Evaluation Board heeft alle valse meeldauw (Bremia lactucae) fysio’s, gevonden in 2016 en eerder, geëvalueerd. Eerder werden veel uitbraken van Bremia veroorzaakt door nieuwe Bremia fysio’s met alleen lokaal belang. Echter, één fysio is verspreid in meerdere Europese landen en IBEB-EU heeft besloten dit isolaat te benoemen als de nieuwe fysio BL:33EU.

De resistentie tegen Bremia BL:33EU bevestigt goed presteren op gebied van resistentie veredeling

Gerhard Voelkel

Gerhard Voelkel, Bejo’s crop manager lettuce, zegt: “Ons assortiment in ijsbergsla, batavia, botersla en babyleaf demonstreert in het algemeen sterke resistenties. De resistentie tegen Bremia BL:33EU bevestigt mij dat we bijzonder goed presteren op het gebied van resistentie veredeling”.