Groentezadenveredelaar Bejo neemt wederom deel aan de Biofach. Deze is van 14 februari tot en met 17 februari 2018 in Neurenberg, Duitsland. Hiermee onderstreept Bejo haar toewijding aan de biologische sector. De stand van Bejo, nummer 358, is te vinden in hal 7. Donderdag 15 februari geeft Bejo uitleg over de voordelen van veredelen voor biologische productie tijdens een symposium. Ook Jan Groen van Green Organics en Martin Koller van FIBL (Zwitserland) geven hun mening over dit onderwerp. We nodigen bezoekers uit om hierbij aanwezig te zijn en na afloop verder te discussiëren in onze stand. 

Bejo symposium: veredelen voor biologische productie

Bejo is van mening dat moderne hybride rassen met een hoog percentage aan uniformiteit beter passen in moderne biologische teeltsystemen dan zaadvaste rassen. Bij veredelen voor biologische productie worden geschikte rassen, selecties of bestaande rassen zo vroeg mogelijk geselecteerd om in het biologisch programma opgenomen te worden. Hybride rassen worden rechtstreeks geselecteerd vanaf onze conventionele veredelingsproefvelden en vervolgens onder biologische omstandigheden getest in het beoogde verkoopgebied. Op deze manier heeft Bejo een maximale keuze van genetisch materiaal dat kan voldoen aan de gewenste eigenschappen. Bejo werkt constant aan de ontwikkeling van een compleet biologisch assortiment en biedt meer dan 150 rassen in 40 gewassen uit biologische zaadproductie aan. Met dit brede assortiment biologische zaden legt Bejo de basis om de biologische keten te sluiten

Bejo symposium: Breeding for Organic

•    Plaats:      Biofach 2018, Neurenberg, Duitsland
•    Locatie:    Ruimte München 2
•    Datum:     Donderdag 15 februari 14.00-15.30 uur

 

Organic - Right from the start

Groeiend biologisch assortiment

In de afgelopen twee jaar is Bejo´s assortiment biologische rassen enorm gegroeid. Deze groei is een directe reflectie van een groeiende sector. Ook laat het zien dat Bejo grondig inzet op haar biologisch programma. Onze strategie van een ‘slim assortiment’, gebaseerd op de vraag van de klant, zorgt ervoor dat we een breed assortiment aanbieden met strategische keuzes voor bepaalde rassen.

Het success van deze aanpak uit zich in het feit dat steeds nieuwe biologische rassen aan het assortiment toegevoegd worden. Komend seizoen heeft Bejo twee nieuwe bloemkoolrassen; Bermeo en Liria. Ook Konan, een nieuwe koolrabi komt eraan evenals een aantal rode bieten. Ook introduceerden wij recent een nieuw gewas in ons biologisch assortiment; sla. We hebben komende lente zes slarassen beschikbaar; waaronder twee ijsberg-, twee batavia- en twee boterslarassen.

 

Bekijk ons Biofach programma