Dec'17 - Afgelopen jaar introduceerden we B-Mox, de verrijkende formule dat zaad krachtiger maakt en  planten een sterkere start geeft. B-Mox geeft het jonge gewas extra stimulans waardoor de plant weerbaarder wordt en zich gedurende het hele groeiseizoen beter ontwikkelt. Vele telers hebben inmiddels veldproeven gedaan en we hebben ook veel positieve reacties ontvangen.

Zo vertelt Bert Benedictus van Wortelwasserij M&B Peen enthousiast over peen dat afgelopen jaar uit B-Mox geprimed zaad is geteeld. Hij heeft van verschillende telers B-Mox peen verwerkt dat nog tot in juli uit de bewaring kwam. “De peen liet zich zeer makkelijk verwerken en het spoelen toonde duidelijker hoger netto resultaat. Minder zwarte plekken, minder uitval en meer rendement. Ik kies tien keer liever B-Mox peen”.

Wortelteler Hans de Zeeuw uit de Noordoostpolder is ook duidelijk tevreden over de oogst van de B-Mox peen. “Bij een proefspoeling van behandeld en niet-behandeld peen was het verschil in opbrengst gemiddeld 47 kg per kist in het voordeel van de B-Mox peen. Dat is voor mij al genoeg reden geweest om ook dit jaar weer B-Mox behandeld zaad uit te zaaien. De peen lag ook mooier en schoner in de kist”.

Robert Schilder vertelt: “De formule helpt de planten al vroeg in het groeistadium bij de ontwikkeling van een goed wortelstelsel. Hier heeft het gewas tot aan de oogst profijt van met als resultaat een gezonder gewas en een betere opbrengst. Een hogere pack-out tot 10% is niet uitzonderlijk geweest. Dat zijn echt mooie resultaten en ik ben blij dat we onze klanten hiermee verder kunnen helpen in de verbetering van oogsten en beheersing van bedrijfsrisico’s”.

Een hogere pack-out tot 10% is niet uitzonderlijk geweest

Robert Schilder

B-Mox wordt altijd toegepast in combinatie met priming en is momenteel beschikbaar in de gewassen wortel, wortelpeterselie en stengelui. Omdat we al een aantal jaren zeer goede resultaten van B-Mox bij wortelpeterselie zien, bieden we zaad van onze wortelpeterselierassen inmiddels uitsluitend nog met B-Mox aan. Afgelopen jaar hebben een aantal telers ook B-Mox geprimed zaad van stengelui als proef uitgezaaid met veelbelovend positief resultaat. De B-Mox stengelui leverde mooie uniforme producten en goede netto opbrengst. 

Vanaf dit seizoen is B-Mox ook beschikbaar voor de biologische markt en kunnen biologische telers gebruik maken van B-Mox behandeld zaad.

Bekijk hier het filmpje B-Mox - A strong start for every seedling

Certificaat voor biologisch