Bejo presenteert dit jaar haar nieuwste innovatie B-Mox zaadverrijkende formule tijdens Fruit Logistica. Speciale aandacht is er voor onze innovatieve groenteconcepten, paarse gewassen tonen hun kracht met ‘Purple Power’. Naast ‘organic – RIGHT from the START’ waarmee biologisch voor het voetlicht komt, krijgt ook ons assortiment sla en radicchio extra waardering.

B-Mox

Om planten een betere start te geven hebben onderzoeksteams van Bejo het innovatieve zaadverrijkingsmiddel B-Mox ontwikkeld. B-Mox is gebaseerd op een nieuwe technologie die het zaad krachtiger maakt, waardoor de groei in het vroegste stadium wordt gestimuleerd en de plant robuuster wordt. Tijdens de hele groeiperiode laten planten een verbeterde stresstolerantie en algehele gezondheid zien als gevolg van een beter ontwikkeld wortelstelsel. Positieve gevolgen voor de teler zijn: minder risico in de eerste kwetsbare weken van de groeiperiode, een minder ziektegevoelig gewas en een grotere oogstverwachting en verbeterde pack out tot 15%.

Purple Power

Paarse rassen kenmerken zich niet alleen door hun prachtige kleur. Ook het hoge gehalte aan inhoudstoffen levert een belangrijk gezondheidseffect. Rassen als de purple sprouting broccoli BE 3047, met een wel 10 keer hogere waarde aan vitamines en antioxidanten dan traditionele broccoli, rode biet Manzu en wortel Purple Sun worden gepresenteerd.

Bejo 22-083 is ons eerste ras in de ijsbergsla met Fusarium resistentie

Gerhard Voelkel

Sla

Bejo heeft een volledige range resistenties in nieuwe rassen op de markt gebracht. Bijna al onze actuele sla rassen zijn resistent tegen Bremia BL:16-33EU. Maar we presenteren ook twee nieuwe introducties in het ijsbergslasegment. Gerhard Voelkel, Bejo’s crop manager lettuce, is enthousiast over de Bejo 24-094 en Bejo 22-083. ‘Eerstgenoemd ras is het allereerste ras ooit ontwikkeld voor winteroogst in mediterraan klimaat. Bejo 22-083 is ons eerste ras in de ijsbergsla met Fusarium resistentie. Met een grote bolvorm is deze ijsbergsla perfect voor de verwerkings- en versmarkt.

Inspireren

Bejo ziet de vakbeurs als een platform voor gesprekken met partners in de keten waarbij we elkaar inspireren tot nieuwe toepassingen voor de teelt, verwerking en consumptie. Andere concepten die Bejo onder de aandacht brengt, zijn Delicioni verse ui, Kohrispy koolrabi sticks, Coolwrap en Cool carrot candy (snack peen). De concepten sluiten perfect aan bij de huidige voedingstrends. Binnen het concept thema Taste-Health-Convenience ontwikkelt Bejo smakelijke rassen – zoals Konan (koolrabi), Balada (bleekselderij) of Adana (wortel) – die zich uitstekend lenen voor rauwe toepassingen en ready-to-eat producten.

Organic – RIGHT from the START

Bejo loopt voorop in biologische rassen en nodigt daarom geïnteresseerden tijdens Fruit Logistica uit voor een biologische lunch. Onze vertegenwoordigers zullen de laatste marktinformatie met u delen en nieuwe rassen uit het biologische assortiment presenteren.