Samen met onze klanten en partners in de keten verkennen we kansen in de markt en innovatieve onderzoeksmethoden. Daarbij blijven we dicht bij de natuur en ontwikkelen we de beste groenterassen, zodat telers wereldwijd gezonde en smakelijke groenten kunnen oogsten waar consumenten van genieten. Nu en over 50 jaar.

Bejo, veredelaar van groentezaden voor de professionele groenteteler

Bejo is toonaangevend  in veredeling, productie en verkoop van groentezaden met vestigingen in meer dan dertig landen. Een internationaal familiebedrijf met 1.700 toegewijde medewerkers die werken aan groenterassen van nu en de toekomst. Onze groei is organisch verlopen en gaat door. Die expansie is altijd een samenspel van telers, dealers, ketenpartners en medewerkers. Allen hebben de vrijheid om op hun lokale markt het beste uit onze producten te halen.

Samen voor de lange termijn

We gaan voor lange termijn-relaties met onze klanten, niet voor de snelle winst. Onze vertegenwoordigers staan met beide benen op de grond, dicht bij de telers. Daarbij is er oprechte interesse in elkaar. Mede door die sterke band met de praktijk, kunnen we onze telers beter ondersteunen en adviseren voor een optimaal en duurzamer teeltresultaat. We leren zelf ook elke dag van de praktijk. We willen weten wat er gebeurt op het veld en wat er speelt in de markt en bij de consument. Die kennis en ervaring zetten we in bij het ontwikkelen van nieuwe rassen en de productie van zaden met nog betere eigenschappen voor teler en de keten.

Vooroplopen met innovaties 

We investeren fors in onderzoek. Zoals we in de jaren ’60 al voorop liepen met het toepassen van de hedendaagse veredelingstechnieken, zo verkennen we ook nu alle nieuwe technologieën. We doorgronden planten steeds beter tot op DNA-niveau, waardoor we nog preciezer en nog sneller nieuwe rassen ontwikkelen. Rassen met nog betere teelteigenschappen die ook passen in een duurzame teelt. Groenten die voldoen aan de wensen van de teler en aantrekkelijk zijn voor de consument.

Exploring nature never stops

Nu oogsten én over vijftig jaar

De wereldbevolking blijft groeien, meer monden moeten worden gevoed en er is meer behoefte aan goede en gezonde voedingsmiddelen. Wij leveren hierin onze bijdrage door kennis te ontwikkelen en veredelingsmethoden verder te verbeteren.  Daarbij blijven we dicht bij de natuur. Wij vinden dat onze schaarse natuurlijke hulpbronnen bescherming verdienen, zodat we nu én over vijftig jaar kunnen oogsten van een gezonde, vruchtbare grond. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe, duurzamere teeltmethoden en investeren we ook stevig in een breed en diep biologisch assortiment groentezaden.

Kwaliteit: de beste zaden en de beste rassen

We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. We blijven als familiebedrijf doen wat we altijd hebben gedaan: de beste zaden produceren en de beste rassen creëren voor gezonde, smakelijke en duurzaam geproduceerde groenten. Samen met telers en partners in de keten iets moois maken, iets laten groeien: dat is onze passie.

That’s Bejo quality